Ans is vrijwilligerscoördinator bij Crabbehoeve, een bijzondere en verrassende locatie in Dordrecht, en tevens WeHelpen Ontmoetingsplek. Als je via wehelpen.nl/dordrecht in contact bent gekomen met elkaar, kun je hier afspreken om elkaar wat beter te leren kennen.

De buurt verbinden
Ans: “Dit is oorspronkelijk een schoolgebouw. Toen het niet meer voldeed en afgebroken moest worden, kwam de buurt in actie. En nu is het dus een prachtige locatie die voor vele verbindingen zorgt. Mooi toch!”

Crabbehoeve

Koffie of thee met een praatje
Er worden allerlei activiteiten organiseerd. Op maandag is er een Taalcafé en Bewegen voor Ouderen. Woensdag kun je tussen 10 en 12 uur terecht voor een kopje koffie of thee met een kletspraatje. En ook op donderdagmiddag zijn er allerlei gezellige activiteiten. Noteer in elk geval 21 september vast in je agenda; dan is er een Open Dag. Je hebt het voor het kiezen!

“Ik hoor wel eens iemand zeggen: “Alleen is ook maar alleen”

Altijd wat te doen
“Ik hoor wel eens iemand zeggen: “Alleen is ook maar alleen”. En dan zeg ik standaard: “Kom op!”
“Natuurlijk is het even spannend,” zegt Ans. “Maar gun jezelf de gezelligheid van het samenzijn met anderen. Er is vast een activiteit die je aanspreekt. We hebben een prachtige tuin om van te genieten en er is altijd iets te beleven. Met ‘ja, maar’ kom je niet verder in het leven. Gewoon doen!”

WeHelpen Ontmoetingsplekken in Dordrecht
Benieuwd naar een WeHelpen Ontmoetingsplek bij jou in de buurt? Kijk op WeHelpen in Dordrecht.