Op tafel ligt een vervaarlijk uitziende snoeischaar: “Die is nog van gisteren, toen zijn er een paar dames geweest om me te helpen met de tuin!” Mevrouw Schless kijkt me vrolijk aan. Ze is ‘een beetje moe’, maar wil graag vertellen over haar ervaringen met wehelpen.nl/dordrecht. “Ik kwam er toevallig mee in aanraking”, vertelt ze. “In de stad stonden dames bloemetjes uit reiken. En ik wilde het wel eens proberen.”

Ze heeft wat klusjes geplaatst. “Ik kreeg vrij snel een paar prettige reacties. Maar je wilt natuurlijk wel eerst weten of er een ‘klik’ is. Dus ik sprak af hier om de hoek, bij het Museum. Dan kon ik ook gelijk uitleggen wat de precieze bedoeling was.” En met een knipoog: “Ik lijk wel aardig, maar ik kan soms ook een ‘Pietje Precies’ zijn, hoor. Ik weet heel goed hoe ik iets wil. Een beetje duidelijkheid, op een vriendelijke manier gebracht, helpt iedereen verder.”

”Iemand helpen of om hulp vragen is goed voor je. Of je het nu via de website doet, of gewoon, omdat het bij jou in de buurt kan. Voor iedereen is winst te behalen.”

“Iedereen is wel eens eenzaam”, zegt ze. “Maar contact leggen zit ook in de kleine dingen. Zo is de papiercontainer vaak te zwaar voor mij. Een achterbuurvrouw zet ‘m nu buiten, tegelijkertijd met die van haar. En ik geef dan af en toe iets lekkers af, als bedankje.”

Op dit moment is haar belangrijkste hulpvraag ‘vervoer’. “Ik heb een klein budget, en de shuttlebus kan geen rekening houden met het tijdstip van mijn afspraak met de tandarts bijvoorbeeld. Dus ik zou enorm geholpen zijn met iemand die een auto heeft en tijd om me af en toe ergens naar toe te rijden. Het liefst ‘een paar iemanden’, zodat er ook backup is als het een keer niet zo goed uitkomt bij een van hen.”

Ze denkt even na. “Wat je zegt, hè, dat iemand helpen ook prettig is. Als iemand graag een keer naar zee wil rijden, even de wind door je haren, dan is samen zoveel leuker. Dan help ik graag door mee te rijden. Gezellig toch!”

Reageren op de hulpvraag van mevrouw Schless kan via deze link: https://gemeente-dordrecht.wehelpen.nl/hulpvraag/95616/