Inspiratie

Inspirerende verhalen over eenzaamheid.

Wie kan mij naar de tandarts rijden?

Het verhaal van: Paula Schless

Napraten over The Passion

Het verhaal van: Tom & Chris

Van The Passion is inmiddels niets meer zichtbaar in Dordrecht. De ‘koorts’ is gedaald en we kijken terug op een prachtig evenement. Samen met twee Dordtenaren die alles van dichtbij meemaakten blikken we terug.

Een kaartje voor een glimlach

Het verhaal van: Juffrouw Pollewop

‘Er is post voor u mevrouw’, zegt de verzorgende. ‘Voor mij?’ antwoordt de vrouw verbaasd. ‘Ja! Een mooie kaart, met prachtige bloemen erop. En er staat een persoonlijke boodschap in.’ De vrouw ziet de fleurige kaart en leest de tekst. Een glimlach verschijnt op haar gezicht, een twinkeling in haar ogen. Haar dag is goed.

Steun elkaar, want je kunt het niet alleen

Het verhaal van: Tom de Haan

Tom de Haan (34) heeft binnen de gemeente Dordrecht een belangrijke rol op het gebied van informatiebeveiliging. Hij bereikte die functie niet alleen. Met steun en rugdekking van zijn familie, vrienden en collega’s bewandelde hij de afgelopen tien jaar een bijzonder carrièrepad. Tijdens the Passion loopt hij een andere route. Als processie loper wel te verstaan.

Laagdrempelig samenzijn voor iedereen

Het verhaal van: Margriet Aalberts

Samen & simpel. Twee woorden die de laatste Kerst van Margriet Aalberts typeren. Niet geheel toevallig, want ze plaatste een openbare oproep op Facebook om kerst bij haar thuis te komen vieren. Zonder opsmuk, overdaad en verplichte gezelligheid. Nee, gewoon zoals die twee woorden beschrijven: samen zijn en simpel eten.

Als je stil zit, kom je nergens

Het verhaal van: Lisanne de Goede

Lisanne de Goede (25 jaar) studeert in december 2016 af aan de Universiteit van Wageningen. De studie Animal Sciences (Dierwetenschappen) moet haar een onderzoeksfunctie of een baan in het bedrijfsleven opleveren, maar die blijft (voorlopig) uit. Ze kiest uiteindelijk haar eigen weg en zoekt haar heil in vrijwilligerswerk.

Walking Football: veel meer dan dat uurtje voetballen

Het verhaal van: Walking Football

Walking Football, de voetbalvorm die speciaal bestemd is voor 60-plussers, is in opmars. Ook in Dordrecht wint de bijzondere voetbalvariant steeds meer aan populariteit. En met een duidelijke reden, want het sociale aspect van Walking Football blijkt een enorm bindmiddel

Koekjes als middel tegen eenzaamheid

Het verhaal van: Chris van der Waard

The Passion komt naar Dordrecht! Toen Chris van der Waard – de man achter Banketbakkerij van der Sterre – dat hoorde, was hij meteen enthousiast. Hij stond direct in de startblokken en bedacht een speciaal koekje in de strijd tegen eenzaamheid én hij veroverde een rol als kruisdrager tijdens het evenement.

Omkijken naar een ander

Het verhaal van: Peter Heijkoop

De maatschappij wordt steeds individualistischer. Zelfontplooiing en carrière maken zijn vandaag de dag de hoofdzaak. Omzien naar de ander komt daardoor in het gedrang. “Dé perfecte timing om als The Passion voor het thema eenzaamheid te kiezen”, aldus Peter Heijkoop, wethouder Zorg en Welzijn.

Steeds eenzamer na het overlijden van haar man

Het verhaal van: Sonja Braun

Mevrouw Braun is 88 jaar en woont zelfstandig in een woning van de Merwelanden. In april 2017 is haar man, met wie ze 66 jaar getrouwd was, overleden en ze voelt zich sindsdien steeds eenzamer.