Inspiratie

Inspirerende verhalen over eenzaamheid.
Diana Laats

Als vrouw leef ik in extra tijd

Het verhaal van: Diana Laats

Praat Nederlands met me

Het verhaal van: Hadi Akkan

Hij heeft een vriendelijke, open blik en zegt: “Sorry, mijn fiets had een lekke band, dus ik ben wat later.” Hadi, getrouwd en trotse vader van dochter Sima en zoon Kosay woont sinds een paar jaar in Nederland. Hij komt uit Syrië en is elektricien.

Met ‘ja, maar’ kom je dus niet verder!

Het verhaal van: Ans

Wie kan mij naar de tandarts rijden?

Het verhaal van: Paula Schless

Napraten over The Passion

Het verhaal van: Tom & Chris

Van The Passion is inmiddels niets meer zichtbaar in Dordrecht. De ‘koorts’ is gedaald en we kijken terug op een prachtig evenement. Samen met twee Dordtenaren die alles van dichtbij meemaakten blikken we terug.

Een kaartje voor een glimlach

Het verhaal van: Juffrouw Pollewop

‘Er is post voor u mevrouw’, zegt de verzorgende. ‘Voor mij?’ antwoordt de vrouw verbaasd. ‘Ja! Een mooie kaart, met prachtige bloemen erop. En er staat een persoonlijke boodschap in.’ De vrouw ziet de fleurige kaart en leest de tekst. Een glimlach verschijnt op haar gezicht, een twinkeling in haar ogen. Haar dag is goed.

Steun elkaar, want je kunt het niet alleen

Het verhaal van: Tom de Haan

Tom de Haan (34) heeft binnen de gemeente Dordrecht een belangrijke rol op het gebied van informatiebeveiliging. Hij bereikte die functie niet alleen. Met steun en rugdekking van zijn familie, vrienden en collega’s bewandelde hij de afgelopen tien jaar een bijzonder carrièrepad. Tijdens the Passion loopt hij een andere route. Als processie loper wel te verstaan.

Laagdrempelig samenzijn voor iedereen

Het verhaal van: Margriet Aalberts

Samen & simpel. Twee woorden die de laatste Kerst van Margriet Aalberts typeren. Niet geheel toevallig, want ze plaatste een openbare oproep op Facebook om kerst bij haar thuis te komen vieren. Zonder opsmuk, overdaad en verplichte gezelligheid. Nee, gewoon zoals die twee woorden beschrijven: samen zijn en simpel eten.

Als je stil zit, kom je nergens

Het verhaal van: Lisanne de Goede

Lisanne de Goede (25 jaar) studeert in december 2016 af aan de Universiteit van Wageningen. De studie Animal Sciences (Dierwetenschappen) moet haar een onderzoeksfunctie of een baan in het bedrijfsleven opleveren, maar die blijft (voorlopig) uit. Ze kiest uiteindelijk haar eigen weg en zoekt haar heil in vrijwilligerswerk.

Walking Football: veel meer dan dat uurtje voetballen

Het verhaal van: Walking Football

Walking Football, de voetbalvorm die speciaal bestemd is voor 60-plussers, is in opmars. Ook in Dordrecht wint de bijzondere voetbalvariant steeds meer aan populariteit. En met een duidelijke reden, want het sociale aspect van Walking Football blijkt een enorm bindmiddel