Meehelpen
of hulp nodig?

Er zijn inmiddels al een hoop mooie initiatieven ontstaan in de Drechtsteden waar mensen hun hulp kunnen vragen of aanbieden. Heeft u zelf een initiatief? Dan horen wij dit graag.

Meehelpen

Centrum Levensvragen Drechtsteden

Heeft u behoefte aan een gesprek over vragen, die u bezighouden? En kunt u daarvoor niet terecht bij mensen in uw directe omgeving, of bespreekt u dit liever met iemand buiten uw directe kring van familie of vrienden? Dan kunt u een beroep doen op Centrum Levensvragen Drechtsteden.

Facebookgroep Dordt voor elkaar

Er is een facebookgroep gemaakt door en voor inwoners van Dordrecht: Coronahulp Dordrecht – Dordt voor elkaar. Heeft u hulp nodig of bent u gezond en wilt u zelf helpen? Dan kunt u een oproep doen in deze facebookgroep.

SamenDordt

Op de website www.samendordt.nl en via de hulplijn 078 – 200 1079 kunnen mensen terecht voor praktische hulp, zoals een boodschap thuis laten bezorgen of een praatje als je even je hart wilt luchten. SamenDordt brengt de hulpvrager in contact met een buurtgenoot die hem of haar kan helpen. Ook kunnen hulpbieders zich hier aanmelden.

Facebookgroep #SDDhelpt

De sociale dienst wil deze initiatieven graag verbinden aan de inwoners die dit goed kunnen gebruiken. Daarom is de Facebookgroep #SDDhelpt opgezet. Hier kunnen vraag en aanbod in de Drechtsteden aan elkaar verbonden worden. Dus hebt of kent u een initiatief? Deel het via deze groep. Hebt u hulp nodig? Reageer dan op het aanbod dat in de Facebookgroep staat.

Speciale hulplijn SDD

Hebt u geen Facebook of hebt u liever telefonisch contact? De sociale dienst heeft een speciale hulplijn geopend. Hier kunt u aangeven welke hulp u nodig hebt. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer (078) 770 89 35 op werkdagen tussen 8.30 uur en 12.00 uur en tussen 13.00 uur en 15.00 uur. Mailen kan ook via sddhelpt@drechtsteden.nl.

Netwerk Dordtse Helden

Netwerk Dordtse Helden heeft een actie opgezet waarin jongeren zich kunnen opgeven om mensen, die tot de risicogroep behoren, te bellen voor een praatje. Bekijk hun oproep op de Facebook-pagina Dordtse Helden.

Het platform Wehelpen

Het platform is een plek waar u een hulpvraag kunt plaatsen. Maar ook waar u uw hulp kunt aanbieden. Naast de website www.wehelpen.nl kunt u ook gebruikmaken van de app Whapp. Deze app brengt lokale hulpvragen en aanbod bij elkaar.

INZET078!

Op de website van Drecht Matcht kunt u een hulpvraag plaatsen of uw hulp aanbieden. Medewerkers van SPUI93 nemen contact met u op om een passende match te vinden. Bekijk hun oproep op www.drechtmatcht.nl.

Luisterend oor

 

Luisterend oor

Hulp of ondersteuning nodig? Bij deze organisaties in Dordrecht kunt u (telefonisch) terecht.

 

Initiatieven

 

Hartverwarmende acties

Er worden hartverwarmende acties uitgevoerd in de stad. Zowel door instellingen als particulieren.

 

Helpt u mee?

 

Meehelpen of hulp nodig?

Initiatieven worden ontplooid voor de inwoners die hulp kunnen gebruiken. Helpt u mee?