Uitnodiging oproep- en inspiratieavond

Dit jaar vindt de Week tegen Eenzaamheid plaats van donderdag 30 september tot en met donderdag 7 oktober. De oproep is: “Kom erbij”. Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen en de Gemeente Dordrecht organiseren een inspiratieavond voor iedereen die een bijdrage wil leveren in de Week tegen Eenzaamheid.

Inspiratieavond Week tegen Eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid wordt landelijk geïnitieerd vanuit het VWS-programma Eén tegen eenzaamheid. Mensen hebben mensen nodig. Zeker nu, na deze lange coronaperiode, is contact zo gewenst. Dit geldt voor iedereen van jong tot oud.

Het doel van deze avond is een oproep (en inspiratie) aan maatschappelijke organisaties, bedrijven en eigenlijk iedereen om in de Week van de eenzaamheid van 30 september tot en met 7 oktober een mooi programma te komen. En hiermee de aanpak van eenzaamheid in Dordrecht een extra boost te geven.

Deelnemen (livestream)

De inspiratieavond Eén tegen Eenzaamheid is op donderdag 24 juni te volgen via een livestream met Kunstmin van 19.30 tot 21.00 uur. U kunt deze sessie volgen via:
https://youtu.be/y1WWpPYxwkE

Week tegen Eenzaamheid 2022

De Week tegen Eenzaamheid 2022 loopt van 29 september tot 6 oktober. Vind hier de activiteiten tijdens deze week en meer.

Geef thuis!

Sinds 2021 werft Kamers met Aandacht mensen met een kamer vrij, die zij willen verhuren aan een jongere, die een steuntje in de rug nodig heeft. De wervingscampagne voor het vinden van verhuurders krijgt dit jaar tussen Pasen en Pinksteren een extra boost, met het motto ‘Geef thuis!’

Een oppashondje via Stichting OOPOEH

Stichting OOPOEH (Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier) match thuiswonende senioren (OOPOEH’s) aan een oppashondje uit de buurt en zorgt zo voor een leuk en actief leven voor senioren die dol zijn op hondjes.