Geef thuis!

Sinds 2021 werft Kamers met Aandacht mensen met een kamer vrij, die zij willen verhuren aan een jongere, die een steuntje in de rug nodig heeft. De wervingscampagne voor het vinden van verhuurders krijgt dit jaar tussen Pasen en Pinksteren een extra boost, met het motto ‘Geef thuis!’

Gastvrij Nederland

Nederland geeft thuis! Misschien heeft u het KRO-NCRV programma gezien? Op werkdagen om 19:00 uur op NPO 2. Met dit programma laat KRO-NCRV, samen met Kansfonds en Kerk in Actie, hartverwarmende initiatieven zien van Nederlanders die zich inzetten voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Ook zij bieden een veilige plek aan mensen die huis en haard moesten verlaten.

Hoofdsponsor Kansfonds vraagt tijdens The Passion 2022 extra aandacht voor ‘thuis geven’. Via de website www.geefthuis.nl inspireert zij om thuis te geven voor mensen zonder zo’n dierbare plek om binnen te vallen, neer te ploffen en jezelf te zijn. En niet alleen in oorlogstijd!

Winst aan twee zijden

Kamers met Aandacht sluit aan bij deze campagne ‘Geef thuis!’. Daarbij wordt benadrukt dat kamerverhuurders niet alleen geven, maar ook iets terug ontvangen. Kamerverhuurders ervaren voldoening door iets te betekenen voor een jongere die op eigen benen moet staan en niet kan terugvallen op eigen vrienden of familie. Het gaat om jongeren die bijvoorbeeld na het wonen in een leefgroep, pleeggezin of in een AZC geen beroep kunnen doen op een sociaal netwerk. Het hart van verhuurders is vaak nog groter dan hun huis.

Maar wanneer kamerverhuurders samen met een jongere in huis wonen, dan concluderen ze na een aantal maanden dat het wonen met hun huisgenoot een verrijking is voor hun eigen leven.

Iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden. Er kunnen Kamers met Aandacht worden gerealiseerd bij gezinnen of alleenstaanden, maar ook in studentenhuizen, gastenverblijven of woongroepen. Zelfs huurders van een corporatiewoning (huurhuis) kunnen toestemming krijgen om mee te doen, zonder dat dit invloed heeft op de huurtoeslag.

Gastvrij Dordrecht

Daarom roepen we iedereen in Dordrecht en omgeving op: laten we samen thuis geven! Net zo lang tot iedereen een dak boven zijn hoofd heeft. Doe jij mee?

Meer informatie

 

Voorstelling SORRY

Eenzaamheid treft ons allemaal wel eens. Het gevoel ongezien, ongehoord en onbegrepen te zijn, kan beklemmend zijn. Misschien vraag je je af: ‘Ligt het aan mij? Ben ik de enige?’. Of ken je iemand die dit doormaakt en voel je je machteloos. Eenzaamheid is een groeiend probleem, ook onder jongeren, maar het blijft vaak verborgen en moeilijk bespreekbaar. Laten we dit taboe doorbreken.

Speurtocht van EENzaam naar samen EEN

Georganiseerd door specialisten eenzaamheid, Petra Roelofs en Ragna Bottse, in samenwerking met de makers van “dwaalspoor lichtjesroute”, sprits concept www.spritsconcept.nl en de Gemeente Dordrecht.

Week tegen Eenzaamheid 2023

De Week tegen Eenzaamheid 2023 loopt van 28 september tot en met 4 oktober. Vind hier de activiteiten tijdens deze week en meer.