Week tegen Eenzaamheid: doet u mee?

Wil u actie ondernemen tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 30 september t/m 7 oktober? Laat het weten via het onderstaande formulier. We denken graag met u mee! In dit bericht vindt u ook (financiële) tips!

In aanloop van de Week tegen Eenzaamheid (30 september t/m 7 oktober) verzamelt de gemeente graag alle initiatieven die tijdens deze week worden georganiseerd. Waarom? Ten eerste zodat we uw initiatief onder de aandacht kunnen brengen; ten tweede omdat we met u mee kunnen denken indien u hulp nodig hebt.

Heeft u een plan voor tijdens de Week tegen Eenzaamheid, of denk u over een plan na? Super gaaf! Laat het vooral weten via de onderstaande link naar het webformulier:

https://forms.gle/n453eCVyBzkdvaya8

Meer informatie en tips?

Voor meer informatie en tips over de Week tegen Eenzaamheid, zoals voorbeeldactiviteiten, bezoek
www.eentegeneenzaamheid.nl/week-tegen-eenzaamheid/
www.jebentnietalleen.nl

U kunt ook gratis materialen bestellen voor uw activiteit! Denk aan placemats, ontmoetingskaartjes, posters etcetera. Dit wordt aangeboden vanuit het programma Eén tegen Eenzaamheid. Zie hieronder de link naar het complete aanbod:

https://komerbijpakket.yellenge.nl/

Financiële tips

Geld nodig voor uw initiatief? Kijk eens naar de volgende fondsen:

Burendag |

De Burendag activiteit vindt plaats op 24, 25 of 26 september 2021. Jullie organiseren een activiteit in de buurt, met de buurt en voor de buurt. Jullie Burendag activiteit bestaat uit meer dan ‘gezellig samenzijn’. Het is de bedoeling dat je met de buurt iets opknapt en/of een activiteit uitvoert met de buurt.

Grote bedrijven hebben soms een eigen fonds waar lokale initiatieven mee ondersteund worden.

Sponsoring Univé Zuid-Nederland (unive.nl)

het draagt bij aan het welzijn of het fijn samenleven in de buurt. Stichting Univé Buurtfonds ondersteunt allerlei initiatieven en activiteiten die daar écht aan bijdragen. Bij u in de buurt. Kleinschalig. Maar wel met een blijvend effect. Bent u bezig met een mooi project in uw buurt? Of wilt u een project opzetten? Kijk dan of wij u kunnen helpen.

Checklist Univé Buurtfonds (unive.nl)

Landelijke fondsen met aandacht voor eenzaamheidsbestrijding

Oranjefonds

Corona sociaal herstelfonds: eenzaamheid

De gevolgen van de coronacrisis zijn voor veel mensen en organisaties op sociaal gebied nog lang voelbaar. Met het Corona sociaal herstelfonds biedt het Oranje Fonds een steuntje in de rug aan sociale initiatieven. De focus ligt daarbij op eenzaamheid, armoede en het mogelijk maken dat mensen vrijwillige zorg kunnen krijgen.

Kleine coronahulp

Het coronavirus zet de samenleving op z’n kop. We kunnen de deur niet meer goed uit, niet meer bij elkaar op bezoek en boodschappen doen kan een spannende onderneming zijn. Vooral de kwetsbaren in de samenleving kunnen op dit moment wat extra hulp gebruiken.

Via deze site kan je een bijdrage aanvragen voor je initiatief. Geef aan wat je van plan bent, voor wie en wat je van ons nodig hebt. We geven een bijdrage van maximaal 2.500 euro.

https://www.kleinecoronahulp.nl/

 VSB Fonds

VSBfonds steunt o.a. projecten die er op gericht zijn iedereen mee te latne doen in de samenleving, zodat dat niemand aan de kant hoeft te staan. Actief meedoen betekent dat je onderdeel bent van een groter geheel, dat je een plek hebt, erkenning krijgt, jezelf kunt ontwikkelen en zelf een bijdrage levert aan de samenleving.

https://www.vsbfonds.nl/

Interessante site:

www.aanpakeenzaamheid.nl

Op deze site speciale aandacht voor fondsen

https://aanpakeenzaamheid.nl/fondsen/

 Hulpmiddelen voor de week tegen de eenzaamheid

https://aanpakeenzaamheid.nl/hulpmiddelenweek/

 

Week tegen Eenzaamheid 2022

De Week tegen Eenzaamheid 2022 loopt van 29 september tot 6 oktober. Vind hier de activiteiten tijdens deze week en meer.

Geef thuis!

Sinds 2021 werft Kamers met Aandacht mensen met een kamer vrij, die zij willen verhuren aan een jongere, die een steuntje in de rug nodig heeft. De wervingscampagne voor het vinden van verhuurders krijgt dit jaar tussen Pasen en Pinksteren een extra boost, met het motto ‘Geef thuis!’

Een oppashondje via Stichting OOPOEH

Stichting OOPOEH (Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier) match thuiswonende senioren (OOPOEH’s) aan een oppashondje uit de buurt en zorgt zo voor een leuk en actief leven voor senioren die dol zijn op hondjes.