Je Bent Niet Alleen in Dordrecht

Bijna de helft van de Dordtenaren voelt zich eenzaam. Eenzaamheid is een steeds groter wordend probleem in onze samenleving. Wij kijken steeds minder naar elkaar om en doen steeds minder samen.

Je bent niet alleen

Eenzaamheid is nog steeds een taboe. Het kan iedereen overkomen en het kent vele oorzaken. Zo kan het te maken hebben met leeftijd, financiële situatie of het verliezen van sociale contacten. Het is belangrijk dat we met elkaar proberen hier iets aan te doen. De gemeente Dordrecht zet zich de komende jaren stevig in om eenzaamheid te verminderen. Wij hopen dat je met ons mee doet. Deze website Je Bent Niet Alleen is ontwikkeld om dit groeiende probleem bij zoveel mogelijk Dordtenaren onder de aandacht te brengen.

Er bestaan in de stad al veel initiatieven die mensen bij elkaar brengen. Deze initiatieven staan op de activiteitenkalender. Zo kun je in één oogopslag gemakkelijk zien wat er allemaal te doen is om onder de mensen te komen.

Ook jij kunt iets doen. Ken je iemand die eenzaam is? Nodig diegene uit voor een wandeling, een kop koffie of ga mee naar een van de leuke initiatieven in de stad. Veel van dit soort hulpvragen staan op WeHelpen. Je kunt hier ook aangeven wat jij te bieden hebt.

1 op de 6 ouderen voelt zich eenzamer tijdens de vakantieperiode. Het Ministerie voert campagne om extra te letten op de thuisblijvers.

Laten we ons samen inzetten om eenzaamheid te herkennen en verminderen, want eenzaamheid oplossen kan niemand, maar doorbreken kunnen we allemaal!