Omapost: wie in jouw omgeving kan wel een kaartje gebruiken?

Stuur een kaartje naar iemand in je eigen omgeving of adopteer een oudere!

Een klein gebaar met een grote impact: een kaartje!

Met Omapost maak je heel makkelijk en zonder gedoe van elke foto op je smartphone een echt papieren kaartje voor je opa of oma. Zo verras je ze in een paar stappen met een persoonlijk kaartje in hun eigen brievenbus. Op elk kaartje staat natuurlijk jouw persoonlijke boodschap en telefoonnummer. Zo houden jullie contact. Bellen jullie misschien wat vaker. Spreken jullie snel weer af. En kan je oma (of opa) nog meer meegenieten van jouw avonturen. Omapost bezorgt op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

https://www.omapost.nl/home

Adopteer een oudere

Omapost vindt het belangrijk dat ouderen in contact blijven met jonge mensen. Veel ouderen in Nederland zijn eenzaam en veel jonge mensen zijn te druk om met regelmaat aan hun grootouders te denken. Daar wil Omapost verandering in brengen. Als je zelf geen opa of oma meer hebt, kan Omapost je koppelen aan een eenzame oudere via adopteer-een-oma. Je kunt zelf ook iemand opgeven die wel een kaartje heeft verdiend.

https://adopteer.omapost.nl/start

Geen opa of oma?

Kaartjes sturen via Omapost kan naar iedereen die het nodig heeft – ook al is het geen opa of oma.

 

Voorstelling SORRY

Eenzaamheid treft ons allemaal wel eens. Het gevoel ongezien, ongehoord en onbegrepen te zijn, kan beklemmend zijn. Misschien vraag je je af: ‘Ligt het aan mij? Ben ik de enige?’. Of ken je iemand die dit doormaakt en voel je je machteloos. Eenzaamheid is een groeiend probleem, ook onder jongeren, maar het blijft vaak verborgen en moeilijk bespreekbaar. Laten we dit taboe doorbreken.

Speurtocht van EENzaam naar samen EEN

Georganiseerd door specialisten eenzaamheid, Petra Roelofs en Ragna Bottse, in samenwerking met de makers van “dwaalspoor lichtjesroute”, sprits concept www.spritsconcept.nl en de Gemeente Dordrecht.

Week tegen Eenzaamheid 2023

De Week tegen Eenzaamheid 2023 loopt van 28 september tot en met 4 oktober. Vind hier de activiteiten tijdens deze week en meer.