Omapost: wie in jouw omgeving kan wel een kaartje gebruiken?

Stuur een kaartje naar iemand in je eigen omgeving of adopteer een oudere!

Een klein gebaar met een grote impact: een kaartje!

Met Omapost maak je heel makkelijk en zonder gedoe van elke foto op je smartphone een echt papieren kaartje voor je opa of oma. Zo verras je ze in een paar stappen met een persoonlijk kaartje in hun eigen brievenbus. Op elk kaartje staat natuurlijk jouw persoonlijke boodschap en telefoonnummer. Zo houden jullie contact. Bellen jullie misschien wat vaker. Spreken jullie snel weer af. En kan je oma (of opa) nog meer meegenieten van jouw avonturen. Omapost bezorgt op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

https://www.omapost.nl/home

Adopteer een oudere

Omapost vindt het belangrijk dat ouderen in contact blijven met jonge mensen. Veel ouderen in Nederland zijn eenzaam en veel jonge mensen zijn te druk om met regelmaat aan hun grootouders te denken. Daar wil Omapost verandering in brengen. Als je zelf geen opa of oma meer hebt, kan Omapost je koppelen aan een eenzame oudere via adopteer-een-oma. Je kunt zelf ook iemand opgeven die wel een kaartje heeft verdiend.

https://adopteer.omapost.nl/start

Geen opa of oma?

Kaartjes sturen via Omapost kan naar iedereen die het nodig heeft – ook al is het geen opa of oma.

 

Week tegen Eenzaamheid 2022

De Week tegen Eenzaamheid 2022 loopt van 29 september tot 6 oktober. Vind hier de activiteiten tijdens deze week en meer.

Geef thuis!

Sinds 2021 werft Kamers met Aandacht mensen met een kamer vrij, die zij willen verhuren aan een jongere, die een steuntje in de rug nodig heeft. De wervingscampagne voor het vinden van verhuurders krijgt dit jaar tussen Pasen en Pinksteren een extra boost, met het motto ‘Geef thuis!’

Een oppashondje via Stichting OOPOEH

Stichting OOPOEH (Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier) match thuiswonende senioren (OOPOEH’s) aan een oppashondje uit de buurt en zorgt zo voor een leuk en actief leven voor senioren die dol zijn op hondjes.