Speurtocht van EENzaam naar samen EEN

Georganiseerd door specialisten eenzaamheid, Petra Roelofs en Ragna Bottse, in samenwerking met de makers van “dwaalspoor lichtjesroute”, sprits concept www.spritsconcept.nl en de Gemeente Dordrecht.

Korte omschrijving activiteit

Het initiatief en de inspiratie is ontstaan vanuit het project de eenzame rups dat draait vanuit het brugwachtershuisje de Draaibrug aan de binnen kalkhaven in Dordrecht. Dit is een maatschappelijk & kunstproject waarbij de transformatie van de rups naar de vlinder als symbool is gekozen voor de ontwikkeling tot volle bloei van de mens, de samenleving en samenwerking tussen mensen.

Inmiddels is het brugwachtershuisjes doorontwikkeld naar een ontmoetingsplek, informatie en herkenningspunt voor de aanpak eenzaamheid en zo draagt ook deze plek bij aan het thema van de week van de eenzaamheid: van EENzaam naar samen EEN in verbinding

Het beeld van de vlinder is voor deze speurtocht gekozen omdat de samenwerking van de 10 samenwerkende organisaties,die het programma van de week van de eenzaamheid hebben gecreëerd , het doel hebben om net als de vlinder de omgeving voor een ieder mooier te kleuren.

Door deze speurtocht wordt zichtbaar gemaakt welke 10 organisaties iets organiseren in de week van de eenzaamheid.  Er zijn natuurlijk veel meer goede initiatieven en uiteindelijk streven we ernaar om met elkaar een mooie verbinding te krijgen om ons als samen EEN  in te zetten voor de aanpak eenzaamheid in Dordrecht.

Hieronder vind je de lijst van de 10 deelnemende organisaties:

1 Gemeente Dordrecht

2 Brugwachtershuisje Draaibrug

3 Brugwachtershuisje  Engelenburgerbrug

4 JOIN US

5 Stadsbibliotheek

6 Villa Trost

7 de zaterdag Markt

8 Bibliotheek Crabbehof

9 Wijkcentrum Koloriet

10 Wijkcentrum Staart west/wijkcentrum Admiraal

Ontdek wat deze organisaties aanbieden in de aanpak eenzaamheid tijdens deze week:. www.jebentnietalleen.nl

Afhankelijk van jouw persoonlijke interesse kijk of je ergens zou willen aansluiten. Ook horen we graag als er nieuwe ideeën voor initiatieven zijn en of waar een behoefte ligt.

Vind je het leuk om mee te doen aan de speurtocht en wil je een cadeautje winnen, geef dan antwoord op de volgende vraag: Hoe lang duurt het verhaal van de eenzame rups?

Stuur jouw antwoord op naar: petraroelofs@hotmail.com

Contactgegevens organisatie